Trimbehandeling

Bij een trimbehandeling worden de nageltjes gecontroleerd en eventueel geknipt. Ik zal de vacht nalopen om een idee te krijgen van de vachtproblemen. De gehele vacht wordt zorgvuldig gekamd/geborsteld. Ik bekijk de oogjes en oortjes en indien nodig maak ik ze schoon.

Bij de (half)langharige kat kan het zijn dat de onderwol gaat klitten; dit kan worden voorkomen door bij deze katten de oude, losse onderwol te verwijderen. Kleine klitten probeer ik uit te pluizen; grotere klitten zal ik soms moeten wegscheren, net als een vervilte vacht.

Ook kortharige katten kunnen door bv. ziekte, ouderdom of overgewicht problemen krijgen met de vacht. Ze kunnen zich dan niet meer zo goed verzorgen, waardoor er klitten kunnen ontstaan.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de staat van de vacht en in hoeverre de kat de behandeling toelaat. Het welzijn van de kat staat voorop dus als de kat een pauze nodig heeft, laat ik hem/haar even vrij rondlopen in de salon. Ook kan het voorkomen dat de kat zoveel stress krijgt dat ik de behandeling moet stoppen. Ik zal de behandeling dan op een andere dag voortzetten.